Intymus gyvenimas nėštumo metu ir po gimdymo

  1. Kokia laimė - būti nėščia!
  2. Gimdymas su pasitenkinimo riksmais
  3. Gimdymas vyro akimis
  4. Po gimdymo jūs - nauja partnerė
  5. Jei neišvengėte traumų
  6. Slaptas daoistų pratimas po gimdymo
  7. Kaip jie tai daro Kinijoje
  8. Leiskite sau pailsėti

Manoma, kad kūdikio laukimo laikotarpiu pora turėtų susilaikyti nuo lytinių santykių. Daugelis baiminasi, kad gali pakenkti būsimam kūdikiui. Iš tikrųjų taip nėra. Mažylis jokiu būdu nekenčia dėl to, kad jo mama mylisi, priešingai - per mamą jis gauna teigiamų emocijų.


Intymus gyvenimas nėštumo metu ir po gimdymo


Seksas aktyvuoja visus procesus organizme, pagerina fizinę ir emocinę būseną, didina kūrybingumą, suteikia atsipalaidavimo ir poilsio pojūtį. Visa tai yra tiesiog būtina būsimai mamai!

LYTINĮ GYVENIMĄ BŪTINA APRIBOTI TIK GRESIANT PERSILEIDIMUI ARBA PRIEŠLAIKINIAM GIMDYMUI


Kokia laimė - būti nėščia!

Dažnai nėštumo metu moteriai lytinis potraukis padidėja. Tai yra dėl hormonų antplūdžio organizme. Bet antroji pusė daugeliu atvejų dėl lytinių santykių elgiasi atsargiai - vyras bijo pakenkti moteriai ir būsimam kūdikiui. Esant tokiai situacijai daug kas priklauso nuo būsimos mamos požiūrio į nėštumą: jei ji savo padėtį suvokia kaip ligą, visą laiką nerimauja dėl visų galimų komplikacijų, bijo, jei jai tai čia, tai ten suduria, tai intymus gyvenimas, žinoma, tikrai kelia klausimą. Norint, kad atsirastų lytinis potraukis, reikia atsipalaiduoti, o jei būsimoji mama visada streso būsenoje, tai ir noras nekyla.

Tas pats atsitinka ir vyrui, nes jis, prisiklausęs kalbų apie toksikozę ir prastą žmonos sveikatą, tiesiog bijo ją paliesti. Taigi, jei norite, kad intymus gyvenimas kūdikio laukimo laikotarpyje neaprimtų, nereikia nuolat skųstis savo sutuoktiniui, kad blogai jaučiatės (šias smulkmenas geriau palikite draugėms). Vietoj to, pasakykite jam apie tai, kokia laimė yra jaustis nėščia, kaip saldu nešioti po širdimi jo kūdikį, kokius mistinius jausmus suteikia jums jūsų nauja būsena. Patieskite "mentalinį lauką" savo santykiams!


Kokia laimė - būti nėščia!


Gimdymas su pasitenkinimo riksmais

Nuo to, kiek sėkmingai praeis gimdymas, labai priklauso, kaip greitai po gimdymo susitvarkys sutuoktinių seksualinis gyvenimas ir koks jis bus.

Pasak daoizmo tradicijos, normalus gimdymas - tai gimdymas "su motinos pasitenkinimo riksmais". Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo keista, bet yra įmanoma.

Moteriai pats sunkiausias gimdymo etapas - stangos. Dažnai per gimdymą moterys išgirsta iš gydytojo: "Tu neteisingai stanginiesi! Tu stanginiesi į žandus! ". Iš tiesų, dauguma tiesiog nežino, kaip teisingai stangintis. Stangos - tai diafragmos judėjimas į apačią, atsipalaidavus tarpvietę ir juosmenį, šį judesį reikia išmokti iki gimdymo, o dar geriau - prieš nėštumą.

Tarpvietės atpalaidavimas - tai audinių vientisumo ir elastingumo išsaugojimo raktas gimdymo metu. Paruošti kūną fiziologiniam gimdymui galima specialių pratimų pagalba moterims skirtuose užsiėmimuose. Jei įsisavinsite šias žinias ir teisingai viską atliksite, gimdymas bus lengvas, o jau po 40 dienų po gimdymo vėl galėsite mėgautis mylėjimusi.


Gimdymas su pasitenkinimo riksmais


Gimdymas vyro akimis

Ar imti savo partnerį į gimdymą? Atsakymas negali būti vienareikšmiškas. Jei vyras nori dalyvauti gimdyme, jis turi tam tinkamai pasiruošti, išsiaiškinti, kuo gali padėti savo žmonai. Ypač nerimastingų asmenų vis dėlto geriau nekviesti.

Gimdymas - ilgas procesas, ir visai nebūtina, kad vyras nuolat būtų šalia - jam tai bus labai didelis fizinis ir psichologinis krūvis. Tegul jis jus laikas nuo laiko aplanko: ateina, apkabina, pabučiuoja, padaro juosmens masažą, pabūna su jumis. Tokiais momentais labai ypatinga patirtis būtų kalbėti apie savo meilę ir apie tai, koks stebuklas vyksta su jumis - jums liko tik keletas valandų iki jūsų bendro vaiko pasirodymo.

Jei būsimas tėtis labai nori būti šalia jūsų kūdikio gimimo metu, tai reikia suprasti, kad jis turėtų būti ne ten, kur akušerė ir gydytojas, jis turėtų būti šalia jūsų - skruostas prie skruosto ir jus apkabinti. Tai neįtikėtina laimė abiem!


Po gimdymo jūs - nauja partnerė

Taigi, praėjo šešios savaitės po gimdymo , ir jūs vėl galite mėgautis vienas kitu. Galbūt būsite nustebę, bet jūsų įspūdžiai po sekso gali pasikeisti. Gimdymo metu pasigamina milžiniški kiekiai oksitocino (meilės hormono, kuris, be kita ko, sustiprina orgazmą), tokiu būdu aktyvių oksitocino receptorių padaugėja, taigi ir orgazmas po gimdymo bus daug ryškesnis.

Po gimdymo jūs - nauja partnerė

Įspūdingiausia, kad jūs vyrui tapsite lyg nauja partnere. Dažnai po gimdymo moterims pasikeičia erogeninių zonų lokalizacija, jai gali patikti kitokie prisilietimai, kitos kūno sritys reaguoja į glamones - tai galimybė tiesiog iš naujo vienas su kitu susipažinti!

Tik netriukšmauti?
Daugelis porų, mylėdamiesi pirmaisiais mėnesiais po kūdikio gimimo, stengiasi netriukšmauti, neskleisti jokių garsų, kad nepažadinti kūdikio. Iš tiesų pirmaisiais mėnesiais miegodamas mažylis nereaguoja į įvairius garsus, todėl galite jaustis laisvai. Garsai mylintis yra svarbus aistros sukėlimo ir malonumo veiksnys, sukuria didesnį artumą.


Jei neišvengėte traumų

Jei gimdymo metu buvo plyšimai arba gydytojai kirpo tarpvietę, tai atsistatymo laikotarpis gali būti ilgesnis. Greičiau susigrąžinti seksualinį aktyvumą padeda specialios moterų daoizmo praktikos. Vienas iš efektyviausių ir paprastų pratimų, kurį galima išmokti ir daryti namuose, - tai specialūs pritūpimai su atrama.

Slaptas daoistų pratimas po gimdymo
Veiksmingas pratimas, kuris padeda atstatyti vidaus organus. Jį galima pradėti atlikti dvi savaitės po gimdymo (jei buvo gimdymo komplikacijų, tai po mėnesio). Prieš tai pasikonsultuokite su gydytoju!
1. Prie kažko prisilaikant (patogiausia - durų stakta), iškvepiant tolygiai pritūpkite.
2. Atsitūpus, atpalaiduokite juosmenį taip, kad jis suapvalėtų ir pajustumėte sunkumą kryžkaulyje.
3. Įkvepiant, traukiant save rankomis, grakščiai atsistokite. Įsivaizduokite, lyg kažkokia jėga stumia jus. Kylant į viršų juosmuo lieka suapvalintas, o kryžkaulis sunkus.
Atlikite 5 lėtus pritūpimus, pailsėkite, pakvėpuokite, po to vėl 5 pritūpimai. Taip mankštinkitės 10-15 minučių per dieną.

Svarbu prisiminti, kad pirmuosius šešis mėnesius po gimdymo reikia susilaikyti nuo fizinio krūvio ir ypač nuo pratimų, sukeliančių įtampą tarpvietėje, todėl kad vidaus organai visiškai atsistatytų į teisingą padėtį.

Kaip jie tai daro Kinijoje
Pagal kinų tradicijas moteris pirmąjį mėnesį po gimdymo turi ilsėtis, kad atgautų savo jėgas. Jai rekomenduojama didžiąją laiko dalį gulėti - jos organai turi grįžti į teisingą padėtį. Jos maistas yra daugiausia sriubos - jos lengvai virškinamos, be to, jų valgymas padeda sulieknėti, po gimdymo kinams tai taip pat svarbu.
Visus dirbus namuose pirmąjį mėnesį atlieka giminės. Mama net mažylio pati nemaudo - tai atlieka kiti; ji tik maitina mažutėlį krūtimi. Kiniečiai tėčiai dažnai pasiima specialias 40 dienų atostogas, kad pasirūpintų savo žmona.


Leiskite sau pailsėti

Dažnai per pirmuosius šešis mėnesius po kūdikio gimimo lytinis gyvenimas aprimsta dėl tikrai banalios priežasties - su mažu vaikeliu tėvai tiesiog neišsimiega. Todėl pirmas dalykas, kurį reikia padaryti - užtikrinti tokias sąlygas, kad būtų galima pailsėti. Jei įmanoma, pasinaudokite auklės paslaugomis arba laikas nuo laiko prašykite močiutės, sesers, draugų pagalbos.

Gerai, jei jūs turite laiko pabūti kartu su vyru - palikti vaiką auklei, o patiems išeiti į miestą, arba, atvirkščiai, siųsti močiutę pasivaikščioti su mažyliu, o patiems - likti namuose. Tuo metu stenkitės negalvoti apie reikalus, apie kūdikį, kalbėkite apie savo meilę, prisiglauskite vienas prie kito, būkite švelnūs. Jūs privalote turėti laiko ir erdvės savo pilnaverčiam bendravimui.

Akivaizdu, kad nėštumas, gimdymas ir kūdikio atsiradimas moterį ir vyrą suartina, o malonumas mylintis tik didėja.

Intymus sutuoktinių gyvenimas po kūdikio gimimo tampa dar įdomesnis ir ryškesnis nei prieš nėštumą, svarbiausia - kad nauji tėvai turėtų laiko ir jėgų mylėjimuisi. Tada neužmirštami įspūdžiai yra garantuoti!

Leiskite sau pailsėti

3 / 5 (balsai: 2)
Įvertink šį straipsnį:
Jei jums patiko mūsų straipsnis, pasidalinkite juo su savo draugais: