Pirmieji naujagimio drabužėliai – kaip rengti kūdikį vasarą?

  1. Vasarą gimusių kūdikių drabužėliai, reikalingi gimdymo namuose. Bazinis rūbų sąrašas
  2. Kokie drabužėliai reikalingi vasarą iš gimdymo namų išsivežant naujagimį namo?
  3. „Valio! Mes namuose!“ arba kaip rengti kūdikį vasarą namų sąlygomis
  4. Kaip rengti naujagimį einant pasivaikščioti , jei lauke karšta?
  5. Kuo rengti naujagimį vasarą einant pasivaikščioti, jei oras subjuro?
  6. Bendri patarimai

Ištisus 9 mėnesius tėvai nekantriai laukia kūdikio gimimo. Ir visą tą laiką mąsto apie tai, kaip geriau pasiruošus naujo žmogaus atėjimui į šį pasaulį, t.y. kaip pasiruošti būtiniausius daiktus, kad kūdikiui pirmaisiais gyvenimo mėnesiais nieko netrūktų. Iš tiesų, daug dalykų derėtų apgalvoti ir jais pasirūpinti iš anksto, nes gimus kūdikiui tam tiesiog nebėra laiko. Mes nutarėme jums padėti. Taigi, kokie rūbai būtini vasaros metu pasaulį išvydusiam naujagimiui ?


Pirmieji naujagimio drabužėliai – kaip rengti kūdikį vasarą?


Vasarą gimusių kūdikių drabužėliai, reikalingi gimdymo namuose. Bazinis rūbų sąrašas

Gimdymo namuose mama su kūdikiu praleis neilgą laiko tarpą. Tačiau pirmosiomis gyvenimo dienomis kūdikiui reikalingos ypatingos sąlygos adaptuotis prie naujos aplinkos ir gyvensenos. Tą kūdikiui būtina komfortą jūs galite sukurti iš anksto pasirūpinę naujagimiui reikalingais daiktais. Idealu likus keletai savaičių iki kūdikio gimimo susiruošti reikiamų daiktų paketą ir turėti jį po ranka.

Naujagimiams gimdymo namuose būtinų daiktų ir drabužių sąrašas vasaros metu:

  1. Be abejonės, sauskelnių pakuotė. Tai ne apranga, tačiau kūdikiams jos būtinos vasarą ir žiemą.
  2. Higienos priemonės kūdikiams – vaikiškas muilas, kremas nuo iššutimo, vaikiškos pudros milteliai, drėgnos servetėlės vaikams ir pan.
  3. Bet kokius naujagimio rūbelius gimdymo namuose vasarą laikinai gali pakeisti vystyklai. Jie jus išgelbės pačiose įvairiausiose situacijose – pakeis reikiamus rūbelius, jei nebeturite švarių, pasitarnaus vietoj paklodėlės ar antklodės. Vystyklų nebūna per daug, todėl drąsiai pasiimkite su savimi po 5 vienetus plonesnių ir šiltesnių – prireiks visų.
  4. 2-3 plonos kepurytės.
  5. 3 lengvos aprangos komplektėliai. Galite iš anksto įsigyti jau gatavus komplektukus arba savarankiškai sukomplektuoti iš bodžiukų, plonų kūdikio marškinėlių, vasarinių marškinukų, šliaužtinukų.
  6. Pora šiltesnių drabužėlių komplektų, sudarytų pagal ankstesniojo punkto analogiją arba tiesiog keletą patogių miego kombinezonų.

Vasarą gimusių kūdikių drabužėliai, reikalingi gimdymo namuose. Bazinis rūbų sąrašas


Kokie drabužėliai reikalingi vasarą iš gimdymo namų išsivežant naujagimį namo?

Šiuo klausimu yra du labai svarbūs momentai. Pirmiausia, jūsų kūdikis pirmąkart išeis į lauką. Antra, išrašymas iš gimdymo namų – iškilminga akimirka, reikalaujanti atitinkamų apdarų. Kalbant apie rūbų kiekį derėtų vadovautis auksine taisykle: vasariniai drabužėliai naujagimiams, kaip ir jums, turi būti + 1 sluoksnis. Taip kūdikis nesušals ir neperkais.

Išeinant iš gimdymo namų su vasarą gimusiu kūdikiu jums prireiks:

  1. Kūdikių marškinėlių arba bodžiuko (smėlinuko) + šliaužtinukų arba kelnyčių. Alternatyva – miego kombinezonas vaikams.
  2. Kepurytė – būtina.
  3. Esant reikalui – kojinytės ir kūdikio pirštinytės.
  4. Vokelis arba specialūs rūbeliai naujagimei mergaitei (vasarą tai gali būti suknelė) arba berniukams (kostiumėlis).

Atminkite, jei lauke nelabai vasariškas oras (žemiau 20°), kūdikiui verta apvilkti papildomą rūbų sluoksnį. Dar vienas patarimas kaip vasaros metu aprengti kūdikį, kai su juo išeinate iš gimdymo namų: įsigykite pagal sezoną sudarytą specialų rinkinį kūdikiams – tai išspręs visas jūsų problemas.

Kokie drabužėliai reikalingi vasarą iš gimdymo namų išsivežant naujagimį namo?


„Valio! Mes namuose!“ arba kaip rengti kūdikį vasarą namų sąlygomis

Kūdikio komfortui optimali temperatūra svyruoja nuo 21 iki 23°. Tokia ji turėtų būti ir kūdikio kambaryje. Tokiu atveju jums reikės tik sauskelnių, vienasluoksnės aprangos (kelnyčių su marškinėliais arba šliaužtinukų su siaustinuke, arba miego kombinezono) ir kepurytės. Kūdikiui būti visai be aprangos nerekomenduojama, nes šiuo amžiaus tarpsniu dar nėra nusistovėjęs termoreguliacijos procesas.

Kuo aprengti naujagimį vasarą namuose, jei patalpoje karšta? Būna, kad išvengti aukštos oro temperatūros kambaryje neįmanoma, o kondicionieriai įrengti ne kiekvienuose namuose. Tokiu atveju galima apsiriboti bodžiuku trumpomis rankovėmis ir kojinytėmis. Nepamirškite, kad laikas nuo laiko kūdikiui naudinga priiminėti oro vonias.

kaip rengti kūdikį vasarą namų sąlygomis


Kaip rengti naujagimį einant pasivaikščioti , jei lauke karšta?

Net šiltuoju metų laiku kūdikiui be galo svarbi teisingai parinkta jo apranga. Juk drabužių dėka jūs galite apsaugoti savo kūdikį nuo perkaitimo, nudegimų saulėje, vėjo nugairinimo, vabzdžių ir t.t.

Svarbus patarimas: koks už lango bebūtų oras visada būtinai pasiimkite su savimi antklodę ar pleduką, kad kūdikis neperšaltų, jei netikėtai pasikeistų oro sąlygos. Kaip benuspręstumėte aprengti savo kūdikį vasaros pasivaikščiojimų metu, visada su savimi turėkite pilną aprangos komplektą pakeitimui ir porą vystyklų.

Kokia reikalinga kūdikio apranga pasivaikščiojimams vasaros metu :

Jūs galite pasirinkti bet kurį iš anksčiau pasiūlytų variantų, tik būtinai jį papildykite pasirinktu galvos apdangalu. Jei lauke karštis virš 25°С, tai visiškai pakaks smėlinuko trumpomis rankovytėmis arba vasarinių marškinėlių su kepuraite, kojinaitėmis ir sauskelnėmis. Nepamirškite su savimi pasiimti antklodėlės, kad kūdikis netikėtai pasikeitus oro sąlygoms nesušaltų.

Kaip rengti naujagimį einant pasivaikščioti , jei lauke karšta?


Kuo rengti naujagimį vasarą einant pasivaikščioti, jei oras subjuro?

Vasara ne kasdien džiugina mus karštomis giedromis dienomis, o su kūdikiu būtina eiti pasivaikščioti kasdien, bet kokiu oru. To nevalia pamiršti. Jei iš anksto planuojate įsigyti vasarinius rūbus naujagimiams, derėtų įsigyti ir šiltesnių drabužėlių kūdikiams. Jei oro temperatūra svyruoja nuo 15 iki 20 laipsnių, be kitų ankstesniame skyriuje išvardintų daiktų įsigykite ir lengvą pavasarinį kombinezoną. Geriausia pasirinkti tokį variantą, kurį būtų galima labai greitai nuvilkti, jei tik kyla įtarimų, kad mažylis gali suprakaituoti. Tokiais atvejais reiktų atsižvelgti į tokias sąlygas kaip vėjas, saulė ir pan. Geriausiai tinka tokia viršutinė apranga, kurią galima lengvai nurengti ar užvilkti. Ir nepamirškite antklodėlės – esant tokioms oro sąlygoms plonos paklodėlės gali neužtekti.

Kuo rengti naujagimį vasarą einant pasivaikščioti, jei oras subjuro?


Bendri patarimai

  • Visi naujagimio drabuziai vasarą turi būti natūralūs ir saugūs. Geriausiai kūdikiams tinka medvilniniai audiniai.
  • Pasirūpinkite, kad visi kūdikio rūbeliai būtų pralaidūs orui ir galėtų pakankamai greitai išdžiūti.
  • Svarstydami kokius drabužėlius naujagimiui reiktų įsigyti vasaros sezonu, atsiminkite, kad juos jums teks dažnai keisti (2-5 kartus per dieną), todėl derėtų turėti pakankamą komplektų kiekį, kad visada turėtumėte švarių drabužių perrengti savo brangų kūdikį.
  • Be antklodėlės jums prireiks lengvo apklotėlio arba paklodėlės į vežimėlį, kad turėtumėte kuo užkloti jūsų kūdikį nuo kaitrios saulės ir vabzdžių. Net jei jūsų vežimėlio konstrukcijoje yra tinklelis nuo vabzdžių, tai nereiškia, kad jis apsaugos kūdikį nuo tiesioginių saulės spindulių ar vėjo.
  • Įsigydami vasaros metu naujagimiui būtinus drabužėlius pirmenybę teikite tik patikrintoms ir patikimoms, gerą vardą pelniusioms firmoms, kurių gaminiai turi kokybės sertifikatus ir gaminami tik iš kokybiškų ir saugių žaliavų.
4.17 / 5 (balsai: 29)
Įvertink šį straipsnį:
Jei jums patiko mūsų straipsnis, pasidalinkite juo su savo draugais: