Iš gimdymo namų namo

  1. Patarimai renkantis drabužius
  2. Ko gali prireikti mamai
  3. Ruošiamės namo
  4. Kokių daiktų prireiks mažutėliui

Žiema - magiškas metas, kai norisi Tikėti Stebuklais. Ir puikiausia dovana - tai puošnus vokelis su kūdikiu. BET iškilmingas išrašymas iš gimdymo namų šaltuoju metų laiku turi savų niuansų.


Iš gimdymo namų namo


Išrašymas iš gimdymo namų - iškilmingas ir jaudinantis įvykis. Jauna mama susitvarko ir instruktuoja mylimąjį telefonu. Oi, kiek, pasirodo, daiktų gali prireikti! Siekiant išvengti nereikalingo nerimo, išrašymui reikia pasiruošti iš anksto. Šaltuoju metų laiku pasirūpinkite, kad kūdikis nesuprakaituotų ir nesušaltų - naujagimio termoreguliacinė sistema dar nėra pilnai susiformavusi. Ir net jei išrašymas užtruks ne ilgiau nei penkias minutes, reikia nuspręsti, kuo aprengti kūdikį. Žinoma, norisi gražių nuotraukų, bet vis tiek svarbiausia - komfortas.


Patarimai renkantis drabužius

Kūdikį aprengti nėra lengva, todėl išrašymui parinkite patogiausius drabužius

  • Kūdikį aprengti nėra lengva, todėl išrašymui parinkite patogiausius drabužius.
  • Vystyklai, sliaustinukai, siaustinukai turi būti iš kokybiškų natūralių medžiagų.
  • Visus daiktus reikia išskalbti, naudojant specialias skalbimo priemones naujagimiams.
  • Būtina atidžiai patikrinti, kad vaikiški drabužiai būtų be storų siūlių, lipdukų ar etikečių, kurios gali pritrinti jautrią kūdikio odelę. Ir, žinoma, viskas turi būti tinkamai išlyginta.


Ko gali prireikti mamai

Dažniausiai būsimos mamos iš anksto apgalvoja išrašymo procesą ir viską, kas būtina, pasiima su savimi į ligoninę. Tačiau skubant lengva ką nors pamiršti, todėl tėtis turiu būti pasirengęs atvežti kosmetiką, aprangą (reikia turėti omenyje, kad mylimoji ne iš karto grįš į įprastinę formą), avalynę ar asmens higienos priemones. Kiek laiko moteris bus gimdymo namuose, gali pasakyti tik gydytojas, prižiūrintis mamą ir kūdikį. Bet jei išrašymo data jau yra žinoma, tai geriau veikti aiškiai ir planuojant, kad grįžimas namo suteiktų teigiamų emocijų, o mažutėlis kelyje nebūtų kaprizingas.

Pamaitinkite kūdikį prieš išvykdama namo, kad jis neįsiverktų gimdymo namų prieangyje, suteikdamas nuotraukoms minorinę nuotaiką. Tegu geriau šypsosi miegodamas!


Ruošiamės namo

Po didelio šalčio kartais prasideda staigus atšilimas. Iš anksto pasitikslinkite prognozę ir aprenkite kūdikį pagal oro sąlygas. Perkaitimas mažyliui kartais pavojingesnis už sušalimą.

Perkaitimas mažyliui kartais pavojingesnis už sušalimą

Mama turi kruopščiai surinkti kūdikio daiktus ir juos padėti šalia savųjų, kad viskas būtų po ranka. Paprastai apie išrašymą informuoja slaugytoja, kuri paima mažylį ir aprengia paruoštais drabužiais, kol susiruošia mamytė. Bet jei moteris turi pakankamai patirties, ji gali ir pati aprengti kūdikį, o tada susiruošti pati. Žinoma, norisi pasirodyti prieš vyrą, gimines, draugus. Bet eiti į šaltį su madinga šukuosena ir be kepurės - ne pati geriausia idėja. Įvertinkite lauko temperatūrą ir apsirenkite taip, kad nesušaltumėte gatvėje per iškilmingą filmavimąsi.


Kokių daiktų prireiks mažutėliui

Štai pavyzdinis sąrašas visų būtiniausių daiktų ir tokia tvarka, kuria jais bus rengiamas kūdikis.

  1. Sauskelnės.
    Rinktis jas reikia atsižvelgiant į kūdikio svorį, bet, kaip taisyklė, tinka mažiausias dydis.
  2. Kombinezonas-pižama.
    Patogūs kombinezonai-pižamos pamažu keičia siaustinukus ir šliaužtinukus. Žiemai ypač aktualūs flaneliniai modeliai, kurie dažnai turi specialias rankovytes, pakeičiančias mažų rankyčių pirštinėles. Orientuokitės į patį mažiausią dydį (50-56).
  3. Kojinytės.
    Kadangi kombinezonas-pižama patogiai apgaubia kūdikio kulkšnis, kojines galima užmauti ir prieš kombinezoną, tada kombinezonas-pižama jas gerai "užfiksuos". Naujagimiams tiks 6-8 dydis. Jei lauke šalta, galima naudoti vilnonius batelius su raišteliais.
  4. Kombinezonas.
    Siekiant išvengti daug drabužių, yra patogu naudoti vieną šiltą kombinezoną. Tokie modeliai yra pagaminti iš fliso ir turi patogų užtrauktuką arba užsegimą spaudėmis, taip pat rankoves-pirštines, saugančias mažyčius kumštelius nuo šalčio. Kudikiu kombinezonas rengiamas ant romperiuko arba šliaužtinuko.
  5. Kepurytės.
    Reikia dviejų kepuryčių su raišteliais. Viena jų gali būti iš paprasto trikotažo, kita - šilta, su specialiomis "ausimis", kad gerai apgaubtų galvą ir kiek įmanoma kaklą. Kartais prie kepurės pridedama kaklajuostė, kurios prireikia, jei kombinezonas šiek tiek didokas ir nepriglunda prie kaklo. Orientuokitės į apytikslę kūdikio galvos apimtį - apie 35 cm.
  6. Antklodė-transformeris.
    Užtrauktuko pagalba antklodė yra transformuojama į voką ir atvirkščiai. Tiks ne tik naujagimiui, bet ir vyresnio amžiaus mažyliui - kaip vaikiško vežimėlio užklotas.
  7. Vokelis pasirinkimui.
    Vilnonis vokelis. Labai šiltas, skalbiant nesitraukia ir ilgai tarnauja. Jis nėra labai šventiškas ir puošnus, bet puikiai dera su ryškiomis juostomis ir kaspinais.
    Vokelis-transformeris. Praktiškas vokelis atrodo kaip užvalkalas, kuris greitai transformuojamas į kombinezoną su "kojytėmis". Neperšlampa, ir patikimai fiksuoja kūdikį užtrauktukais šonuose. Užpildui dažniausiai naudojama vilna arba sinteponas. Minkštas gobtuvas apsaugo mažutį nuo vėjo ir sniego ir nedirgina švelnių skruostukų.
    Vokelis iš sintepono arba holofaiberio. Gražus vokelis tiks tiek iškilmingam išrašymui, tiek ir apsilankymams poliklinikoje. Patogus ir lengvas, neperšlampa ir gerai šildo kūdikį. Be to atrodo šiuolaikiškai ir gražiai.

Kokių daiktų prireiks mažutėliui

Su kepurytėmis naujagimiai atrodo taip jaudulingai. Dažniau fotografuokite savo mylimą mažylį, juk šios pirmosios dienos pralėks nepastebimai.

5 / 5 (balsai: 1)
Įvertink šį straipsnį:
Jei jums patiko mūsų straipsnis, pasidalinkite juo su savo draugais: