8 klausimai ir atsakymai apie tai, kaip žiemą rengti naujagimį


8 klausimai ir atsakymai apie tai,  kaip žiemą rengti naujagimį


1

Kada jūsų klausia ką padovanoti kūdikio gimimo proga arba kokie rūbeliai naujagimiui reikalingi žiemą

Šį klausimą nuolat girdi visi kūdikio besilaukiantys tėvai. Be jokių abejonių, draugai ir giminaičiai nori padovanoti kūdikiui kažką naudingo ir reikalingo. Šio klausimo geriau nenuleisti negirdom, kad netaptumėte krūvos niekam nereikalingų daiktų savininkais. Geriausia išeitis – pirkinių naujagimiui žiemos periodu sąrašas, kuris padės norintiems apdovanoti kūdikį apsispręsti dėl dovanų pasirinkimo. Į šį sąrašą įtraukite daiktus, kurių prireiks bent jau pirmuosius tris kūdikio gyvenimo mėnesius ir tokius daiktus kaip kūdikio pirštinytės, kojinytės, miego kombinezonai ir šliaužtinukai, įvairūs marškinėliai, vaikiškos antklodėlės ir kt.


kokie rūbeliai naujagimiui reikalingi žiemą?


2

Kokie rūbai naujagimiui bus reikalingi žiemą gimdymo namuose?

Paprastai gimdymo namuose nebūna problemų su patalpų šildymu, tačiau dėl viso pikto šalia įprastinio sąrašo derėtų įsigyti šiltą pleduką ar antklodėlę kūdikiui bei šiltesnių drabužėlių komplektuką (miego kombinezoną su kojinytėmis, marškinėlius ir kelnytes). Jau gimdymo namuose kūdikiui bus reikalingi rūbeliai naujagimiui gimdymo namuose žiemos laikotarpiu, tačiau nereikia pamiršti ir kitų daiktų, kurie būtini naujagimiams ištisus metus.

Jums prireiks:

  • sauskelnių,
  • keleto vystyklų (šiltesnių ir plonų),
  • keleto rūbų komplektėlių
  • plius kepurytės ir kojinyčių.

Jokiu būdu nepamirškite ir vaikiškos kosmetikos patiems mažiausiems bei higienos priemonių.


3

Kaip aprengti naujagimį išvykstant iš gimdymo namų žiemą, kad kūdikiui būtų jauku ir patogu, tačiau jis atrodytų puošniai?

Net jei jūsų laukia automobilis ir iki jo vos pora žingsnių, naujagimiui gali pakenkti šalto oro gūsis, juk kūdikio organizme dar nesusiformavę savarankiški termoreguliacijos procesai. Todėl labai svarbu iš anksto apgalvoti, kaip aprengti naujagimį žiemą išvykstant iš gimdymo namų.

  • Pirmas rūbų sluoksnis – tai vaikiska pizama kombinezonas su rankovytėmis arba šliaužtinukas + marškinėliai, po kuriais, savaime suprantama, turi būti sauskelnės. Būtinai uždedame ploną kepurytę.
  • Antrasis sluoksnis – šiltas miego kombinezonas arba kombinezonas. Jei kombinezonas nedengia rankyčių ir kojyčių, papildomai turėkite kojinytes ir pirštinytes. Ant plonos kepurytes kudikiams dedame žieminę kepurę. Svarbu, kad kepurė gerai priglustų prie naujagimio galvytės.
  • Atėjo laikas viršutiniams rūbams. Naujagimio rūbai išvykstant iš gimdymo namų žiemą gali būti puošnūs. Tuo tikslu įsigyjamas specialus žieminis šventinis vokelis. Praktiškesnis variantas – vėjo neperpučiamas žieminis kombinezonas arba vokelis – transformeris, kurį vėliau galėsite naudoti pasivaikščiojimų lauke metu.

Kaip aprengti naujagimį išvykstant iš gimdymo namų žiemą?


4

Kaip rengti naujagimį namuose žiemos periodu?

Atsakymą į klausimą apie tai, kokie drabužėliai reikalingi naujagimiui žiemą namų sąlygomis, padės sužinoti paprasčiausias termometras. Kad kūdikis gerai jaustųsi turi būti 20 - 22° C temperatūra.

Esant tokioms salygoms galimi keli variantai:

  1. Miego kombinezonas + kojinytės;
  2. Šliaužtinukai + marškinėliai;
  3. Smėlinukas (bodžiukas) + kelnytės + kojinytės.

Jei jums atrodo, kad kambaryje vėsoka – galite kūdikiui uždėti lengvutę kepurytę, tačiau nuolat tikrinkite, kad kūdikis neperkaistų. Nepamirškite ir tokio svarbaus aksesuaro kaip kūdikio pirštinytės. Atminkite, kad kūdikio daiktus, galimas dalykas, teks keisti keliskart per dieną, todėl atsargai būtina iškart įsigyti keletą komplektų rūbų naujagimiui žiemą. Žiemą naujagimiui būtinų daiktų sąrašas būtinai turi būti papildytas įvairaus storio vystyklais, pleduku, antklodėle. Jei jūsų namuose labai karšta, kūdikį galima aprengti lengviau, tačiau nepamirškite apie skersvėjų pavojų ir temperatūros pokyčius po kambario išvėdinimo.


Kaip rengti naujagimį namuose žiemos periodu?


5

Kaip rengti naujagimį namuose miego metu žiemą?

Čia galioja jau minėta taisyklė, tačiau būtina atsižvelgti į tai, kad naktį jūs negalėsite nuolat stebėti savo mažylio, todėl kūdikiui turi būti maksimaliai patogu. Derėtų rinktis tokius drabužėlius, kurie nesusiraito, nesukyla į viršų, nenusmunka, nedirgina plonytės naujagimio odelės sagutėmis ar raišteliais. Geriausiai ramiam ir kokybiškam kūdikio miegui tinka miego kombinezonai, smėlinukai kūdikiams, specialūs kombinezonai ir pižamos. Beje, pirmagimio kraitelis labai naudinga šiuo klausimu. Bet kokiu metų laiku pirmieji naujagimio rūbeliai neturėtų teikti kūdikiui jokio diskomforto.


6

Kaip aprengti naujagimį žiemą, nešantis jį vokelyje pasivaikščioti?

Atminkite, kad vokelis ir kombinezonas – tai absoliučiai skirtingi viršutiniai rūbai. O tai reiškia, kad iš jų būtina rinktis kažkurį vieną. Išsiaiškinkime, ką užvilkti naujagimiui žiemą, kad vokelyje jam nebūtų per karšta ar per šalta.

  • Vokelio medžiaga ir kokybė – tai pirmiausia, kuo reikia pasirūpinti. Galime teikti pirmenybę natūraliam avikailiui arba šiuolaikiniams užpildams. Jei renkatės antrąjį variantą vokelį pirkite tik iš gerai žinomų gamintojų, kad neįsigytumėte klastotės, kuri neapsaugos kūdikio nuo blogo oro. Kokybiškas vokelis išvaduos jus nuo daugybės nereikalingų rūpesčių.
  • Esant maždaug 0°C temperatūrai kūdikio garderobą turėtų sudaryti smėlinukas arba berankoviai marškinėliai, šiltų rūbelių komplektas, o dar geriau – miego kombinezonas, plona kepurytė. Jei vokelis neturi šilto kapišono, tai į šį sąrašą būtina įtraukti šiltą kepurytę.
  • Jei termometras rodo nuo -2 iki -10°C, naujagimio rūbų žiemai sąrašas turėtų pasipildyti vilnonėmis kojinytėmis ir rūbais papildomam apatinių rūbų iš medvilnės sluoksniui. Idealiausias variantas – lengvutis miego kombinezonas.
  • Jei lauke dar šalčiau – pasivaikščiojimams pasiruoškite šiltą natūralios vilnone antklode kudikiui ar pleduką. Jei jis per mažas pasiimkite du pledukus. Kam to reikia? Aprengę naujagimį pagal mūsų aprašytą rekomendaciją jūs dar turite labai gerai apkloti jį iš viršaus ir pakloti po kūdikiu pleduką į vežimėlį.

Kaip aprengti naujagimį žiemą, nešantis jį vokelyje pasivaikščioti?


7

Ką užvilkti naujagimiui žiemą po kombinezonu, kai einame pasivaikščioti į lauką?

Jei jūs pasirinkote ne vokelį, o kombinezoną, tai parenkant kūdikiui atitinkamą garderobą yra keletas niuansų. Pirmiausia, būtina apsispręsti kokio tipo kombinezoną nešios jūsų kūdikis. Tai gali būti paprasčiausias kombinezonas su neuždengtomis rankytėmis ir pėdutėmis, gali būti uždaras variantas arba kombinezonas – transformeris, kurio apatinė dalis vietoje kelnyčių transformuojasi į vokelį. Pasirūpinkite, kad kombinezonas būtų pasiūtas su natūralaus arba kokybiško dirbtinio užpildo pagrindu, kad jūsų kūdikiui netektų šalti. Šią garderobo detalę derėtų rinktis itin atsakingai, kadangi nekokybiškas gaminys bus bevertis ir kels pavojų jūsų kūdikio sveikatai. Pirmenybę teikite tik laiko patikrintiems gamintojams, kuriais galima pasitikėti. Pavyzdžiui, tokio gamintojo kaip Lassie kombinezonas – puikus žieminis variantas. Tokia „ekipiruotė“ apsaugos kūdikį nuo šalčio, lietaus ir vėjo, tarnaus jums ilgai ir patikimai, nesukels alergijos, džiugins savo praktiškumu ir nesudėtinga priežiūra (išsamiau sužinoti apie žieminį Lassie kombinezoną ir įsigyti patikusį modelį galite mūsų internetinės parduotuvės kataloge).


Ką užvilkti naujagimiui žiemą po kombinezonu, kai einame pasivaikščioti į lauką?


Visi pagrindiniai reikalavimai kaip rengti naujagimį žiemą einant pasivaikščioti, kokius rūbelius apvilkti po kombinezonu absoliučiai identiški tiems, kurie keliami ruošiantis eiti į lauką su kūdikiu vokelyje. Kokie vistik yra esminiai skirtumai?

  • Prie kombinezono būtina įsigyti šiltą šaliką, kad apsaugotume kūdikio kaklą.
  • Jei prie kombinezono nėra prisegamų pirštinyčių būtinai įsigykite jas atskirai. Turėtumėte pirkti mažiausiai 2 poras – plonesnes ir labai šiltas.
  • Jei įsigijote kombinezoną su atviromis pėdutėmis ypatingą dėmesį skirkite vaikiškos avalynės įsigyjimui. Tai gali būti specialūs žieminiai batai naujagimiui arba laiko patikrinti šilti megzti kūdikio batukai, tačiau prieš juos apaunant užmauname šiltas kojinytes (pageidautina vilnones). Aprengus kūdikį tokiu kombinezonu geriau apsidrausti ir einant pasivaikščioti pasiimti pleduką ar antklodėlę, kad turėtume kuo pridengti kūdikio kojytes.

8

Kiek reikia įsigyti drabužėlių, kad turėtume pilnavertį naujagimio garderobą žiemai?

  • Viršutiniai drabužiai naujagimiui žiemą reikalingi tik viename egzemplioriuje.
  • Galvos apdangalų, šalikų, pirštinių geriau turėti mažiausiai po du egzempliorius todėl, kad šios garderobo detalės turi savybę dažnai pasimesti ar išsitepti pačiu netinkamiausiu metu.
  • Daiktų, kurie sudarys antrąjį šiltesnių rūbų sluoksnį, derėtų įsigyti mažiausiai 2-3 komplektus.
  • Medvilninių kūdikio kepuryčių bei kūdikio pirštinėlių reiktų turėti 3-5 vienetus (poras).
  • Plonų marškinėlių, šliaužtinukų, smėlinukų, miego kombinezonų, pižamyčių, kojinyčių ir t.t. prireiks gerokai didesnio kiekio. Pirkdami drabužėlius naujagimiui turėkite galvoje, kad rūbus naujagimiui gali tekti keisti vidutiniškai 3-6 kartus per parą.

Kalbant apie bet kokio rūbo medžiagą, ar tai būtų viršutiniai ar apatiniai drabužiai, vertėtų nepamiršti, kad kūdikiams geriau rinktis tik natūralius, hipoalerginius, „kvėpuojančius“ audinius. Pavyzdžiui, apatinis naujagimio rūbelių sluoksnis turėtų būti tik iš medvilnės arba bambuko. Šiltesni rūbai irgi turėtų būti natūralūs – pirmenybę derėtų teikti vilnai ir visiškai pamiršti sintetiką. Pavyzdžiui, merino vilnos rūbai geriausiai tinka naujagimiams. Ši žaliava ekologiška, saugi, hipoalerginė, pasižymi antibakterinėmis ir natūralios termoreguliacijos savybėmis, kurių dėka vaikas nekais ir nesušals. Be merino vilnos rūbų naujagimiams galima įsigyti ir nuostabių pledų bei antklodžių, kurie tiesiog būtini žiemos periodu.


Tikimės, kad mūsų pirkinių naujagimiui žiemą sąrašas padės jums išvengti nereikalingų rūpesčių , o su naujagimiams būtinų vaikiškų prekių kainomis jūs galite susipažinti mūsų internetinės parduotuvės kataloge.

4.62 / 5 (balsai: 21)
Įvertink šį straipsnį:
Jei jums patiko mūsų straipsnis, pasidalinkite juo su savo draugais: