7 klausimai apie drabužius naujagimiams rudeniui

  1. Ką paruošti iki gimimo?
  2. Ką pasiruošti į gimdymo namus?
  3. Kuo aprengti išrašymo iš ligoninės metu?
  4. Kuo rengti rudeninį naujagimį namuose arba pagrindinė apranga?
  5. Pirmasis pasivaikščiojimas - atsakymai į visus klausimus.
  6. Ko reikia į naujagimio vežimėlį rudenį?
  7. Paruoškite pirkinių sąrašą rudeniniam naujagimiui.

Tik sužinojusi apie nėštumą, kiekviena moteris ima nerimauti dėl to, kad gimus kūdikiui būtų visa, kas būtina geriausia, gražiausia ir aukštos kokybės. Ir jei damos, besilaukiančios antrojo ir vėlesnių kūdikių jau žino, ko reikia ir ko ne, nors ir joms nelengva, tai besilaukiančioms pirmojo ypač sunku. Renkantis pirkinius ypač svarbu kokiu metų laiku Jūs laukiate šeimos pagausėjimo. Rudeniniai kūdikiai mamytėms sukelia ypač daug klausimų, nes jau nekaršta, bet dar ir ne visai šalta. Tačiau pagalbininkai iš karto ateina iš visų pusių - mama, močiutė ir, žinoma, labiau patyrusios draugės. Jos žino atsakymus į visus klausimus - kuo rengti naujagimį rudenį, ką pirkti naujagimiui rudeniui, kuo aprengti naujagimį rudenį, išrašant iš gimdymo namų, kaip aprengti naujagimį rudenį namuose, kaip aprengti naujagimį rudenį pasivaikščiojimui, kiek laiko su naujagimiu rudenį vaikščioti, o svarbiausia, kur ir kada reikia įsigyti visus pirkinius. Mes patariame būsimiems tėvams būti kantriais ir ne bėgti apsipirkti greitai ir neapgalvotai, o elgtis atsakingai - sudaryti sąrašus, aptarti viską ir tik tada įsigyti viską, kas būtina.


7 klausimai apie drabužius naujagimiams rudeniui


1

Ką paruošti iki gimimo?

Ruošiant naujagimio kraitelį rudeniui, pirmiausia visus pirkinius reikia suskirstyti į didelius, mažesnius ir visai mažus, bet ne mažiau svarbius pirmaisiais kūdikio gyvenimo mėnesiais. Prie didelių pirkinių galima priskirti vežimėlį kūdikiui, lovelę ir čiužinį, automobilinę sėdynę, taip pat oro drėkintuvą ir valytuvą, jei dar neturite, ir jei tai būtina. Tada, žinoma, yra apranga. Čia irgi yra svarbu jausti saiką. Drabužiai kūdikiams rudeniui yra labai įvairūs, bet per daug jų neturėtų būti, nes kūdikiai auga labai greitai, ir daugelio rūbelių gali tiesiog neprireikti. Toliau lieka įvairios smulkmenos, be kurių neišsiversi, bet pradėkime viską iš eilės.


2

Ką pasiruošti į gimdymo namus?

Taigi, kokius daiktus pirkti naujagimiui rudenį, kad pasiimti su savimi į gimdymo namus? Reikia pradėti ruošti krepšį į gimdymo namus palaipsniui, pradedant nuo 27-28 savaitės, kad neskubant viską surinkti ir sudėti. Reikia nepamiršti, kad dauguma gimdymo namų draudžia įsinešti kelioninius ar sportinius krepšius, todėl visus daiktus patariama tvarkingai sudėti į plastikinius maišelius.

Čia apytikris sąrašas daiktų naujagimiui į gimdymo namus rudenį:

  1. Sauskelnės - mažiausia pakuotė vaikams nuo trijų iki šešių kilogramų.
  2. Drėgnos servetėlės kūdikiams, kurios būtinos keičiant sauskelnes.
  3. Pabarstukai arba kremas nuo iššutimo.
  4. Specialios žirklutės - dažnai kūdikiai gimsta su nagiukais, kuriais gali apdraskyti save ar mamą.
  5. Vienkartiniai vystyklai - reikalingi tiesiog visur.
  6. Vatos lazdelės su ribotuvu nosies valymui.
  7. Vystyklai ploni ir flaneliniai.
  8. Šliaužtinukai - 2 vnt ir siaustinukai - 4-5 vnt arba vaikiskos pizamos kombinezonai 3-4 vnt.
  9. Palaidinė su sagomis - 2 vnt.
  10. Kojinytės - 3-4 poros.
  11. Kepures kudikiams - 2-3 vnt.
  12. Antklodėlė - rudeniniams mažyliams geriau su bajumi.
  13. Pirštinytės - 2 vnt.

Visa tai bus reikalinga kūdikiui iki išrašymo į namus.


Ką pasiruošti į gimdymo namus?


3

Kuo aprengti išrašymo iš ligoninės metu?

Štai ir atėjo pats iškilmingiausias ir smagiausias buvimo gimdymo namuose momentas - išrašymas. Mamą su mažyliu pasitinka linksmas tėtis ir giminės, taip pat draugai ir artimieji. Pirmasis Jūsų kūdikio įvykis, kai reikia būti pasipuošusiam, kai visi nori jį pamatyti, be to ir fotoaparatais užfiksuoti šį istorinį momentą. Naujagimio išrašymui rudenį reikia pasirūpinti tiek lengvais tiek ir visai šiltais daiktais, juk gerai žinoma, kad šiuo metų laiku oras yra pilnas netikėtumų.

Taigi, kas labiausiai tinka naujagimiui išrašymo metu rudenį?

  • Siaustinukai ir šliaužtinukai - bet kokiu oru jais reikia aprengti kūdikį.
  • Puošnus lengvas kombinezonas ar tiesiog toks,kuris patiko mamai.
  • Šiltai laikyti rankytes ir kojytes - kepurėlė ir kojinytės, ar bateliai.
  • Rudeniniai silti kombinezonai kudikiams ar vokelis su tinkančios spalvos juostele.

Taigi, naujagimio daiktai išrašymo metu rudenį didžiąja dalimi priklauso nuo Jūsų norų ir fantazijos.


4

Kuo rengti rudeninį naujagimį namuose arba pagrindinė apranga?

Štai, pagaliau, laimingi tėvai su vaiku namie. Taigi, kyla klausimų, kaip tinkamai aprengti naujagimį namuose rudenį.

Mes siūlome jums pagrindinių kūdikio drabužių sąrašą:

  1. Vystyklai ploni ir šilti po 10 vnt.
  2. Miegmaišis 1-2 vnt.
  3. Siaustinukai 6-7 vnt, nuo lengvų iki šiltų.
  4. Šliaužtinukai 5-6 vnt.
  5. Smėlinukai su trumpomis ir ilgomis rankovėmis 3-4 vnt.
  6. Miego kombinezonai su ir be rankovių 4-5 vnt.
  7. Kepurėlės 1-2 vnt.
  8. Kojinytės 4-5 poros.
  9. Šilta kepurytė.
  10. Šiltas vokelis ar kombinezonas šiltam rudens orui.
  11. Žieminis vokelis ar kombinezonas šalto rudens atveju.
  12. Pledas arba antklodė.

Turėdami tokį rinkinį galėsite nepergyventi, kokių drabužių reikia naujagimiui rudenį, visada galite derinti juos tarpusavyje, kad vaikui būtų patogu.


5

Pirmasis pasivaikščiojimas - atsakymai į visus klausimus

Pirmasis pasivaikščiojimas su naujagimiu rudenį - tai atrodo, lyg eilė neišsprendžiamų problemų ir klausimų, o iš tiesų visai malonus užsiėmimas, jei jam tinkamai pasiruošite. Būtina išlyga, kad nebijosite, jog vaikas sušals, nes šviežio oro trūkumas daug labiau kenkia vaiko organizmui. Galite pradėti pasivaikščiojimus jau trečią ar ketvirtą dieną po išrašymo iš gimdymo namų. Reikia nusistatyti rudeninio pasivaikščiojimo su naujagimiu trukmę. Vertėtų pradėti nuo penkiolikos minučių, palaipsniui didinant laiką praleistą lauke iki valandos ar daugiau. Nebijokite sušaldyti kūdikį, svarbiausia teisingai nuspręsti, kuo aprengti naujagimį rudeniniams pasivaikščiojimams.

Taigi, kaip aprengti žindomą kūdikį rudenį, kai lauke 10-15 laipsnių?

Jei gatvėje oro temperatūra +10- +15 laipsnių ar daugiau vaiką rengiame šiais rūbeliais:

  1. Medvilninis smelinukas.
  2. Megztinį arba švarkelį.
  3. Kojinytes.
  4. Sezoninė kepurytė.
  5. Šiltas rudeninis kombinezonas arba vokelis.

Galite būti tikri, kad su tokia apranga Jūsų vaikas jausis patogiai ir nesušals.

Jei lauko oro temperatūra nukrito iki +5 - prie išvardintų daiktų pridėkite pledą - ir vėl viskas tvarkoje.

Jei lauke atvėso, ir oro temperatūra apie nulį laipsnių arba šiek tiek žemiau, vaikui reikia užmauti šiltas kojines ir šiltą kepurytę, o vokelį užkloti antklode, arba naudoti žieminį vokelį. Pasivaikščiojimų metu jokiu būdu negalima uždengti kūdikio veidelio šaliku, kad išvengti kvėpavimo takų susirgimų.


Pirmasis pasivaikščiojimas - atsakymai į visus klausimus


6

Ko reikia į naujagimio vežimėlį rudenį?

Jei jau nusprendėte, kiek laiko vaikščiosite su naujagimiu rudenį, ir kaip teisingai aprengti naujagimį pasivaikščiojimui rudenį, liko labai mažai - nuspręsti, ko reikia į vežimėlį naujagimiui rudenį. Jūsų kūdikiui dabar reikia ypatingos priežiūros ir komforto, todėl turite būti atidūs, kad niekas netrukdytų, netrintų ir nespaustų, kad viskas, ko reikia būtų po ranka.

Ką reikia kloti į naujagimio vežimėlį rudenį? Svarbu, kad pats vežimėlis būtų su tvirtu lygiu čiužiniu, pageidautina iš natūralių pluoštų, pavyzdžiui, kokoso. Jei čiužinuko nėra, jums reikia jį įsigyti ir įdėti į vežimėlį. Rudeninių pasivaikščiojimų metu visada turi būti šiltas pledas, kuris padeda apsisaugoti nuo staigaus vėjo ir sukurti papildomą jaukumą. Kai kurios mamytės būtinai tiesia ant čiužinio antklodę, sulankstytą keliais sluoksniais, kad vaikui būtų šiek tiek minkščiau. Tarp čiužinio ir antklodės dar galima patiesti specialią klijuotę, kad išvengtumėte pratekėjimo įvairių netikėtumų atvejais.


7

Paruoškite pirkinių sąrašą rudeniniam naujagimiui

Pasiruošimas naujo paties svarbiausio šeimos nario atsiradimui - ne tik atsakingas reikalas, bet ir labai jaudinantis ir malonus, juk norite, kad kūdikis turėtų viską, kas geriausia ir kokybiškiausia. Todėl, siekiant išvengti įsigyti nereikalingų daiktų arba tiesiog tokių, kurie vėliau gali nepatikti, jūs turite sudaryti pirkinių sąrašą rudenį gimusiam naujagimiui. Kruopščiai jį patikrinkite ir išnagrinėkite, palyginkite kainas ir pasiūlymus, dažnai internetinės parduotuvės siūlo daug palankesnes kainas už tas pačias prekes, nes turi mažiau išlaidų, kol pateikia konkrečiam pirkėjui. Be to, internetiniai pardavėjai yra įvairių įmonių oficialūs atstovai, todėl neparduos netikrų, padirbtų prekių, Jūs būsite patenkinti įsigytų prekių kokybe ir tikri dėl jų autentiškumo. Pavyzdžiui, naujagimių drabužiai rudeniui internetinėje parduotuvėje Jums kainuos daug pigiau nei didžiuosiuose prekybos centruose, todėl prieš įsigyjant pirkinį verta iš anksto apgalvoti ir apskaičiuoti. Taip pat labai patogu ir naudinga pirkti viską vienoje vietoje, tai sutaupys Jūsų laiką ir pristatymo išlaidas.



Sveikatos Jums ir Jūsų kūdikiui, taip pat sėkmingo apsipirkimo!

4.5 / 5 (balsai: 12)
Įvertink šį straipsnį:
Jei jums patiko mūsų straipsnis, pasidalinkite juo su savo draugais: